NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA 2022.Poziv za sudjelovanjem u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja 2022.

Nije lako kad si mlad

Pozivamo mlade čitatelje viših razreda osnovne škole da se uključe u Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2022. Kviz će se moći riješiti od 12.9. do 25.10.2022.

Čitaju se sljedeće knjige:

Elizabeta Končić Trlek: Pošta za Li

Zoran Pongrašić: Krive su seka i seka

Ivana Šojat: Oblak čvoraka

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica.

Kviz se tradicionalno provodi u Mjesecu hrvatske knjige, a od 1998. godine organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice. Od 2011. godine kviz se provodi online, a od 2019. godine prilagođen je i prikazu na pametnom telefonu.  

Ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige je posvećena mladima jer je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih. Tema glasi Generacija K, čime se aludira na postojeće podjele generacija, a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu. Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je Misli na sebe – čitaj!


Promjena veličine fonta
Kontrast