IZLOŽBA RADOVA UČENIČKE ZADRUGE DRENOVA, OD 16.6. DO KRAJA KOLOVOZA, KNJIŽNICA MARINIĆIIZLOŽBA RADOVA UČENIČKE ZADRUGE DRENOVA, OD 16.6. DO KRAJA KOLOVOZA, KNJIŽNICA MARINIĆI

Voditeljice učeničke zadruge Drenova iz OŠ Fran Franković, Barbara Fistonić i Petra Štimac, tehnikom filcanja vune rade s djecom i mladima s problemima u ponašanju.

CILJEVI:

· Kanaliziranje frustracija

· Umirenje i relaksacija

· Koncentracija i fokus

· Socijalne vještine

· Zabava i ugoda

· Građenje odnosa

· Motivacija

· Senzorna stimulacija

EKOLOGIJA

Filcanje vune  je tehnika koju  koristimo  prvenstveno jer je riječ o radu s vunom koja je prirodni materijal.  U provedbi ove aktivnosti koristimo odbačenu  vunu nađenu u prirodi,  kao otpad. Vuna se sakuplja i obrađuje, te ju mi koristimo kao materijal, čime doprinosimo održivom razvoju

REHABILITACIJA

Djelujemo na mišiće te zglobove ruku i nogu jer osim rukama/dlanovima filcamo i nogama/stopalima.

Učenici filcaju rukama kad želimo kanalizirati njihovu ljutnju i frustracije, a filcanje nogama primjenjujemo kada  želimo  postići opuštanje, masažu i senzo-motornu stimulaciju stopala koja ima pozitivan učinak na opće stanje učenika. U tom procesu pomažu nam različite taktilne podloge.

PODUZETNIŠTVO

Ukrasno uporabni predmeti od vune izlažu se na izložbama, ali i na sajmovima učeničkih zadruga i drugim sajmovima stvaralaštva, na kojima se predmeti prodaju te se potiče  poduzetnički potencijal kod djece.  

( iz kataloga izložbe)


Promjena veličine fonta
Kontrast