KNJIŽEVNI SUSRET S VLATKOM MAJIĆEM – 25.10.2018.KNJIŽEVNI SUSRET S VLATKOM MAJIĆEM – 25.10.2018.

U četvrtak 25. listopada u Središnjoj knjižnici Marinići održan je književni susret s Vlatkom Majićem, književnikom koji iza sebe ima do sada već deset objavljenih knjiga. Piše poeziju, prozu, igrokaze i književnokritičke tekstove. Profesor je hrvatskog jezika i književnosti, radio je u srednjoj i osnovnoj školi u Zagrebu, Pagu i Zadru, a sada je ravnatelj Gradske knjižnice Pag.

Književni susret moderirala je gospođa Vera Primorac, naša poznata i priznata haiku pjesnikinja, koja je stekla svjetsku slavu svojim haiku stihovima i dobitnica je mnogih nagrada i priznanja. Vrlo emotivno nas je vodila kroz program, a njezine interpretacije stihova su ostavile dubok dojam na publiku.

Vlatko Majić nam je kronološki predstavio svoja djela i zbirke, ističući neke posebnosti i okolnosti u kojima su knjige nastale, a zanimljivo je  bilo i čitanje haiku stihova iz pjesničko- grafičke mape Kad srce brodi/Che navighi il cuore, koju je na talijanski jezik prepjevao Joja Ricov. Još jednom se potvrdila ona izreka da poezija ne poznaje jezične barijere.

Bila je to jedna ugodna večer od stihova, a nama ostaje da posegnemo za ovim zbirkama kako bismo neke pjesme zadržali još duže u pamćenju.


Promjena veličine fonta
Kontrast