7.VEČER OD UŽANCI – 21.11.2018.7.VEČER OD UŽANCI – 21.11.2018.

U srijedu, 21. studenog 2018. godine u Domu hrvatskih branitelja održana je manifestacija „7. večer od užanci“ u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Halubajska zora i Općine Viškovo.

Autorica Jadranka Cetina predstavila nam je svoju knjigu „Suhe suzi“, koja je ujedno njena prva samostalna knjiga. U knjizi su sabrani iskazi kazivača na našim prostorima prije osamdesetak godina, a autoričini sugovornici su bili ljudi rođeni između 1905. i 1924. godine. Danas je od tih kazivača, ostala samo još jedna gospođa što nam govori da je bio krajnji čas za zapisivanje tih svjedočanstava da ne padnu u zaborav prije nego što budu trajno zapisana.

Knjiga obiluje fotografijama iz obiteljskih albuma, što smo imali priliku vidjeti na predstavljanju knjige gdje su se na velikom platnu uz pomoć projektora izmjenjivale crno-bijele fotografije.

Tekstove iz knjige čitale su Ivana Cetina i Renata Grbac, a voditeljica programa je bila autorica Jadranka Cetina.

Kroz kazivanja, testove i fotografije prisjetili smo se kako je težak život nekada bio i mogli smo ga usporediti  sa životom danas. Mladima je to teško i zamisliti. I baš zato bismo se trebali češće podsjetiti i znati cijeniti ono što nam život sa svakim novim danom donosi i stavlja pred nas kao izazov.

U iščekivanju smo „8. večeri od užanci“.

 


Promjena veličine fonta
Kontrast