IZ NAŠIH BOŽIĆNIH PRIČAONICA U OGRANKU VIŠKOVOIZ NAŠIH BOŽIĆNIH PRIČAONICA U OGRANKU VIŠKOVO

Čitajući slikovnicu Jedan zimski dan , 8.12., upoznali smo se s različitim vremenskim neprilikama koje nosi zima. Također smo utvrdili i složili se koliko je važno pomagati svojim prijateljima jer kako se kaže “dobro se dobrim vraća”. Glavni lik slikovnice, Jež svakako je izvrstan primjer kako je sve lakše prebroditi kada imamo prijatelje na koje se uvijek možemo osloniti i koji će nam pomoći.

Na pretposljednjoj pričaonici, održanoj 15.12. čitali smo priču Teda Dewana “Krispin praščić koji je imao sve”, u kojoj se moglo vidjeti kolika je snaga dječje mašte. Prije same priče djeca su pokušala pogoditi što se nalazi u velikoj kutiji koju smo postavili pred njih. Istražili su kutiju, dobro ju proučili i iznijeli svoje ideje. Rekli su da se u kutiji nalaze knjige, slatkiši, ukrasi za bor, igračke, hrčak, no nakon pročitane priče i razgovora svi su skupa otvorili kutiju i vidjeli da u njoj nema ništa! Ono što je najvažnije, djeca su zaključila da nije važno imati puno poklona nego prijatelje jer je sve ljepše kada imamo društvo i kada imamo s kim podijeliti svoje trenutke.

Na posljednjoj ovogodišnjoj božićnoj pričaonici, 22.12.,  upoznali smo se s dirljivom pričom o sobu Zvjezdanu i o tome kako nije loše biti drugačiji od ostalih. Svatko je rekao po čemo je drugačiji od ostalih i zašto je baš na to ponosan/ ponosna. Važno je biti svjestan da je svatko od nas jedinstven, neponovljiv i drugačiji od ostalih i upravo nas to čini bogatijima. U pozitivnom duhu blagdana i obogaćeni sviješću o vlastitoj vrijednosti i posebnosti oprostili smo se na posljednjoj ovogodišnjoj pričaonici.